Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

SATAKUNNAN KEKSIJÄT ry.

(Satke ry.)

 

Yksityisen ja työsuhdekeksijän etuja ajava paikallisjärjestö, joka kuuluu Suomen keksijöiden keskusliittoon

Suomen Keksijäin keskusliitto ry. (KEKE ry)

Keskusliitto on kansainvälisen keksijäliiton IFIAn ((International Federation of Inventors´ Associations) jäsen.

Suomessa toimii 23 keksijäyhdistystä jotka kuuluvat keskusliittoon.

niissä yhteensä noin  1000  jäsentä!

Keskusliiton toimintaa on kehitetty viime vuosina.

Satke ry. sivumme kertoo paikallisesta yhdistystoiminnasta.

​Paikallis yhdistyksemme jäsenet kertovat mielellään vertais kokemuksia uusille "keksijöille" patentoimisen ja tuotteistamisen tiellä. Joukostamme löytyy onnistuneita sekä epäonnistuneita keksintöpolkuja. Joukollamme on myös kokemusta työsuhde keksinnöistä ja aloitteista, joista on myös säädetty työsuhde keksintölaki. Tervetuloa joukkoomme

 

​Verkossa on keksintöalalta paljon yleistietoa esim:

Keksintöjen kauppapaikka:http://www.keksinnot.fi/

http://www.ideaatio.fi

https://fi.wikipedia.org/wiki/Keksint%C3%B6

https://yrityssuomi.fi/onko-ideani-keksinto-

http://www.keksintosaatio.fi/

http://keksintokeskus.fi

Myös You Tubessa on videoita monista keksinnöistä ja ideoista.

Ne on usein rakennettu ulkomailla,  käyttämällä luovuutta ilman kieltoja. Suomessa kun ei enää laillisesti saa tehdä mitään, ilman erilaisia sääntöjä ja lupia.

Esim.   https://www.youtube.com/watch?v=rapq-RNEk8o

Haluatko esim. Tekniikka&Talouden uutiskirjeen päivittäin sähköpostiisi? Tilaa se tästä!

 

Satakunnan keksijät ry.  perinteinen paikallinen toimintamuotomme on ollut kokoontua kerran kuukaudessa keskustelu iltaan, yleensä kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona, alkaen  klo 18.00. Tämä oli normaali käytäntö 3 vuosikymmentä, koska muun ajankohdan tiedottaminen oli kirjepostilla haastavaa. Nykyisin yhdistyksen hallitus  voi muuttaa ajankohtaa  nopeasti, sähköpostilla ja tekstiviestillä jäsenille, jos tiedossa vaikka mielenkiintoinen vierailu mahdollisuus esim. yritykseen tai jäsenen omaan työpajaan, tai mahdollisesti muuten pitämään kokousta eri ympäristössä. Pyrimme tiedottamaan väh. viikkoa ennen.

Kokoontumis paikkamme oli  aikaisemmin Suomalainen Klubi. (noin 30 vuotta)  Vaihdoimme vakio paikan 2017, Klubin uusien tilavuokrien johdosta hotelli Amadoon. Normaalikokoukset nyt siellä jos muuta ei ilmoiteta.

Tilaisuuden osallistujat ja määrä vaihtelee, ajankohdan sopivuuden mukaan. Jäsenistömme koulutustaso vaihtelee tohtoreista kansakouluun. Hallitusjäseniksemme (6) on viime vuosina valikoitunut yrittäjä taustan omaavia henkilöitä. Kun perinteinen keksiminen muuttuu, niin pyrimme myös luomaan yhteyksiä tuottavien, valmistavien ja innovatiivisten henkilöiden välillä. Joukossamme ei ole "patentti" vaatimuksia, kiinnostus alaan riittää. "Paikalla oleviin" jäseniimme voi tulla tutustumaan kuukausi kokoukseemme. Joukoltammme saa kokemustietoa moniin "keksintö" pulmiin. Halumme on myös järjestää viihteellistä keskustelua uusien ideoiden syntymiseksi.  Hallitusjäseniimme voi ottaa yhteyttä jos kehitys ideaa toimintaan, yhteystiedot alempana.

Pirkanmaan paikallis yhdistyksellä hyvä nettisivu keksintö ongelmiin: http://www.keksinnot.fi/innovaatioiden-kehittymisen-esteet/   

 

Tervetuloa uudet ja vanhat jäsenet!

Kokousaika muutokset jäsenille tekstiviestillä ja sähköpostilla sekä tältä nettisivulta.

Liity jäseneksi 40 € /vuosi, maksu menee keskusliiton toimintaan. Joka myös laskuttaa maksun, jäsen palveluja alla..

alla olevat palvelut muuttumassa

- Liiton IPR-juristin maksuton palvelupuhelin arkiaamuisin.
- Jäsenkirjeet kuukausittain.
- Jäsenetuja eri palveluntuottajilta (sivustoa päivitetään).
- Runsaan näkyvyyden liiton internetportaaleissa, joilla on vuosittain kymmeniätuhansia kävijöitä.

Keksijän näkökulmasta, ikiliikkuja on  aurinkokuntamme aurinko.

Yrityksiä hallitsevat johtajat, valtioita presidentit,

mutta ihmiskunnan historiaa, ja ehkä tulevaisuutta, 

hallitsevat keksinnöt!

ALLA MUUTAMA ESIMERKKI LINKKI UUSISTA KEKSINNÖISTÄ:

https://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/2000-luvun-tarkeimmat-innovaatiot-kuvina-pystyisitko-elamaan-ilman-naita-keksintoja/5784330#gs.m5TQNmk 

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/27/13-huikeaa-keksintoa-jotka-mullistavat-energiantuotannon

https://pirkanmaaavoinna.fi/uusimmat-ideat-ja-keksinnot-maailmalta/
 

_________________________________

 

AJANKOHTAISTA.

Avattu uusi osuuskunta keksijöiden tueksi. lähettivät Satken jäsenille yleisen kutsun avajaisiin!

Keksijöiden ja oivallusten osuuskunta Trekeksi kutsuu sinut avajaisiin 

keskiviikkona 8.5.2019 klo 17.30-20.30

Tribe Tampere, Pinninkatu 47, Tampere /    Tarjoilun riittämiseksi ilmoita tulostasi   pauli@keksinnot.fi

Esitelmät: Tervetuloa / Tampereen kaupunki / keksijät / patenttitoimisto Papula.
Tampereelle kimppakyyti, yhteys Yrjö Rinta-Jouppiin.
 
Seuraava Satke ry. kk kokous toukokuussa Porvoo Areenan TID - TECH messujen yhteydessä 25-26. 5.
 
Joitakin jäseniämme oli pyydetty ykkös televisioon keskustelemaan keksinnöistä. Asiaa lykätty
keksintö toimnnan uusien sääntöjen ja ym. selvittelyn jälkeen. Yrjö ollut yhteydessä toimittajaan.
Alla Keke / tukiyhdityksen kutsu:

 Arvoisat KEKE:n jäsenyhdistykset ja sidosryhmät, Keke toivoo että jatkatte tiedotetta, ja  jos tiedätte mahdollisen osallistujan.

TID-TECH 25-26.5.2019

https://www.tid.fi/tidtech/

KEKE:n maksaneet jäsenet saavat osastojen hintoihin roimat alennukset (-10% per jäsenyysvuosi, max -70%). Lisäksi KEKE:n jäsenille pöytä- ja tuolivuokriin 30% alennus.

T: Petri Peltonen KEKE:n ja sen tukiyhdistyksen pj  p. 0503851483

Maaliskuun kokous oli /

Mika Kytösen luona 8.3. 19. Mika esitti valittuja youtube videoita ja piti esityksen edullisista  logiikoista ja niiden kuvake ohjelmoinnista.  3 euron logiikat olivat  malleja joita sai kasattua kortin liittimillä päällekkäin. Tämä mahdollisti jopa samankokoisen näyttöruudun asennuksen korttien päälle. Tarkoitti että kun logiikka kortti saatiin ilmaisohjelmalla tietokoneella ohjelmoitua, niin sitä saattoi käyttää pienestä kosketusnäyttöruudusta. 16 rele lähdöllä varustettu  logiikkakortti oli maksanut enää 8.20 euroa. Rele lähdot mahdollistavat vaihtovirran ja korkeamman jännitteen ohjauksen. Eli nyt tarvitaan keksintöjä mitä niillä ohjataan tai tehdään. Ehkä nyt voisi suunnitella vanhasta talosta älytaloa, kun osat ei maksa juuri mitään. Puheenjohtajamme tuli suoraan keskusliiton kokouksesta loppuiltaan, kertomaan sieltä terveiset.

Satke ry. vuosikokous oli hotelli Amadossa 20.2.19, paikalla oli 10 jäsentä. Hallitusjäsenten toivottiin jatkavan koska sääntöjen mukaista ero vuoroa ei vielä ollut esteenä. Puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, tiedotusvastaava jatkavat ilman erovuoroa valinnan mukaan. Uusia jäseniä saimme viime vuonna 3.  Paikallisyhdistyksemme talous on hyvin kunnossa. Samaa ei voida sanoa keskusliitosta. Yhdistyksemme puheenjohtajan  on myös tarkoitus ratkoa keskusliiton ongelmia.
 
Pikkujoulukokous oli hotelli Amadossa Porissa 5.12.18. perinteiseen tapaan saunailtana. Yhdistys maksoi sauna vuokran. Jäseniä oli hyvin paikalla, myös 2 uutta jäsentämme olivat tutustumassa joukkoon. Puheenjohtajamme Yrjö Rinta-Jouppi piti pienen estelmän viime kuun  Prizztech Oy vierailustamme, nyt suuremmalle joukolle. Pritzztech:hillä oli myös uusia keksintö tuki ideoita. Sekä toivomus saada keksijöitä mukaan heidän media viestintään. Osoitteet heiltä.
 
Marraskuun kokous oli Prizztech Oy:ssä vierailun yhteydessä (Puuvilla 4. krs) 14.11.18 klo. 17.00 Jäseniämme oli paikalla myös sihteeri ja puheenjohtaja. Kutsujalla oli kolme vierailu isäntää paikalla jotka olivat kukin pitäneet puheen. Kommentit olivat, että viranhaltijoiden puheet oli ollut yrittäjyyteen kannustavia, lähinnä keksinnön eteenpäin vienti yritys profiililla. Puheenjohtajamme oli myös pitänyt puheen yhdistyksen näkökulmasta. Yrjö puhui mielikuvituksen merkityksestä tuotteissa, yleensä kopioijat ovat silloin vähän jäljessä ja se mahdollistaa valmistuksen Suomessa jonkun aikaa, vaikka kalliimmalla kustannus tasolla. Yrjön puhe:
http://satakunnan.suntuubi.com/?cat=8
Yrityksen perustaminen keksinnön varaan idea vaiheessa, tuntui monesta aikaiselta. Olisi ehkä tehtävä yksityisenä henkilönä, kunnes on varma sen kantavuudesta, jos ei ole valmista yritystä.
 
 
 
KATSAUS AIKASEMPIIN KOKOUKSIIN, JOISTA SELVIÄÄ NYKYISTÄ TOIMINTAAMME: mm. uusille jäsenille.
 
Olemme siirtyneet sähköposti ja tekstiviesti tiedottamiseen, niin voimme vaihtaa kokouspaikkaa nopeasti.
Alla kokouspaikkoja noin 2 vuoden ajalta:
 

 Lokakuussa kokoonnuttiin hotelli Amadossa 10.10.18, jäseniä oli hyvin paikalla.

 Viitasaaren keksintömessuille -18 ei saatu riittävästi lähtijöitä joten yhteiskuljetus peruttiin.

 
Syyskuun kokous oli Isojoenrannalla 26.9.18 . kello 17.00 Jukka Yli-Kestin luona, Jukka tarjosi iltapalat, juomat ja saunan, kävi jotkut vielä Kokemäenjoessa uimassakin.
 
Elokuun kokous oli 22.8.18 Isojoella hallitusjäsenemme Mikko Harju-Keturin mökillä, joka on hänen kotitilansa mailla.  Matkustimme Mika Kytösen bussilla ja kiersimme samalla Lauhavuoren nähtävyydet mm. näkötornin, aumakiven, kivijatan, ja kävimme  grillaamassa makkarat Spitaalijärven grillikatoksessa, jossa olikin paljon vaeltajia syömässä. Sieltä jatkoimme Mikon mökille saunomaan, uimaan ja hirvisopalle, hän kun on siellä aktiivi metsästäjä. Illalla palasimme Poriin.
 
 .Heinäkuun kokous oli 27.7.18 Pomarkun / Siikaisten Isojärven rannassa, Seppo Salmivalan mökillä saunaillan merkeissä, ja taas ennätys helteissä. Kokouksessa pääsimme tutustumaan uuden jäsenemme Petri Kantolan kehittämiin virtuaali ammunta laitteisiin, jotka tulevat myös osaksi varusmies koulutusta. Kokouksessa pohdimme myös keskusliiton "uutta avausta". Totesimme myös että Sääntö Suomi oli taas saanut paljon uusia sääntöjä, kilpailun vähentämiseksi, sekä monopolien ja arvonlisäveron varmistamiseksi. Säännöt kun estävät myös uusien keksintöjen syntymistä kun juuri mitään ei saa enää itse tehdä, koska valtio ei saa veroa välistä.

Kesäkuun kokous oli Leväsjoella Lahnajärven rannassa, sihteerimme Olavi Ojalan metsätilaan tutustuessa. Jäseniä oli paikalla noin kymmenen. Keskustelua oli myös keskusliiton tilanteesta, kun uutta keskusliittoa pyritään jatkamaan puhtaalta pöydältä.

Toukokuun kokous oli Amadossa 2.5.18. klo 18.00

Huhtikuun kokous jäi Porissa järjestämättä (jäsenille ilmoitettu) koska Satken hallitus oli omakustanteisella viikon Espanjan matkalla, ja kokous järjestettiin Marokossa, johon tehtiin päivän vierailumatka Espanjasta. Marokon kokouspöytään ei sitten saatu teetä vahvenpaa, kun muslimi maa, mutta ehkä erilaisia ideoita.

Maaliskuun kokous oli Mika Kytösen luona 23.3.18

Mika esitteli meille netin edullisia ostopaikkoja elektroniikan ja ohjelmoitavien logiikoiden hankkimiseksi. Mikalla on LVIKS asennusoikeudet. Hän oli järjestänyt videoesityksen laitteista, joissa oli käytetty esim. n. 3 € maksavaa ohjelmoitavaa logiikkaa. Vielä 90-luvulla vähemmän lähtöjä / tuloja / analogista dataa sisältävät logiikat maksoivat tuhansia. Nyt niiden hinnat ovat jo sillä tasolla, että myös nuoret elektroniikan harrastajat voisivat rakentaa niistä melkein mitä tahansa. Tämä 3 €:n logiikka pystyi ohjaamaan piirtokoneita, yksinkertaisia robotteja, 3 D tulostinta, sekä siitä oli myös rakennettu, joskus muinoin Suomessakin tehty, kävelevä metsäkonemalli pienoiskoossa.

Nyt Suomi tarvitsisi uusia nuoria kokeilijoita rakentamaan näistä uutta ideaa. Tuli jopa keskustelua siitä, että varmaan tämän takia kaikki tekeminen ja uuden luominen on Suomessa kielletty, kun kaikkeen itserakentamiseen on nyt saatavilla liian helposti tietoa (netistä), ja ilmaiseksi ilman veroja. Kiellot lienee tehty myös siksi, että verottaja saa tulonsa niiltä, joille on annettu monopoli tehdä perinteistä ja vanhanaikaista tekniikkaa kovalla hinnalla. Totesimme myös, että tuo innovatiivinen tavara on kiinalaista ja sitä saa ilman suomalaista välittäjää. Tästä päättelimme, että Suomi sääntöineen on jo aikaa pudonnut vauhdista. Joku totesi, että Suomen ammattikouluissa opetetaan Ay-liikkeen toiminta, taukoajat, tulityökurssit, mitä ei saa tehdä kurssit, turvallisuuskurssit, ja onhan kouluista  monet koneet ja työkalut poistettu vaarallisina, vasarallakin voi lyödä sormeensa. Joukkomme mielipiteenä oli että maailmassa  on miltei kaikki vielä keksimättä.

​Vuosikokous 2018

Yhdistyksen henkilövalinnat ja toimntakertomukset käsitellään aina helmikuun vuosikokouksessa, joka oli Hotelli Amado 7.2.18. kello 18.00. Vuosikokouksessa käsiteltiin Satken hallituksen aikaisempi toiminta ja mahdolliset jäsen muutokset, kenelläkään ei ollut huomauttamista toiminnasta ja saman hallitusjoukon toivottiin jatkavan. Keskusliiton (Kekery) talousvaikeuksista oli keskustelua, ongelmana oli kun keskusliitto käyttää jäsenmaksut melkein kokonaan ja oma yhdistyksemme toimii omakustanteisesti. Puheen johtajamme oli osallistunut keskusliiton kokoukseen Helsingissä, jossa oli ollut kovat uudistuspaineet. Jäsenet olivat halunneet perustaa rinnalle uuden yhdistyksen joka aloittaisi velattomana, joten odotamme ratkaisevaa tapahtuvan. Nyt päätettiin että keskusliiton keräämät jäsenmaksut pysyy meillä ennallaan. 

Kokouspaikan muutos kokous

Marraskuun 2017 kokous oli Yrjö Rinta-Joupin luona Kyläsaaressa. Paikalla oli 8 jäsentä,  saimme silloin selvän kannanoton perinteisen kokouspaikan muuttamiseen. Muutokseen oli syynä Klubin aloittama uusi tilavuokran perintä, ostojen lisäksi. Nyt kokous ja saunailta paikkanamme on ollut jo usein Amado.

Viitasaaren keksintömessut

Saimme pienen joukon lähtemään Viitasaaren Keksintömessuille 7.10.17. Messuilla oli taas esillä uusia keksintöjä. Nyt oli myös 3 D tulostusta ja tietoa uusista tulostus aineista, siellä oli mm. tulostusainetta jossa oli 40% puuta, sillä tulostetut kappaleet (mm. pieniä huonekaluja) tuntuivat lakatulta puulta. Matkasimme Mika Kytösen pikkubussilla ja pääsimme samalla tutustumaan hänen kotiseutuihinsa sekä saunomaan hänen mökilleen Kiuruvedelle.

​Kesäajan vierailukokoukset -17

Syyskuun kokous ja kesäkauden lopetus oli Hyvelässä Seppo Salmivalan luona, grillauksen ja saunomisen merkeissä. Samalla ilma-aurinko lämmitykseen tutustuen, lähinnä proto kokemuksia auringon lämmittämän ulkoilman puhalluksesta puolitoista kerroksisen talon alakertaan.

Satken kesäkuun kokous ja kesäkauden aloitus 7.6.17, oli Isojoenrannalla, (ehkä kesän kuumin päivä) hallitusjäsenemme Jukka Yli-Kestin uuteen "rantataloon" samalla tutustuen, veneretken ja saunomisen merkeissä. jäseniä oli hyvin paikalla.

 Toukokuun kokouksessa Klubilla käsiteltiin keskusliiton kautta tulleet vierailukutsut ja uudet patentti kuulumiset. Aikaisempien tapahtumien valokuvia sovittiin laitettavaksi pilveen, ja yritetään hankkia myös vanhoja kuvia jos joltakin löytyy.. Linkki pilveen toimitetaan jäsenille kun systeemi saadaan toimimaan.

Maaliskuun kokouksessa oli keskustelua tämän kauden 2017 retkikohteista ja kokousopaikoista, joten yhteyttä hallitusjäseniin jos ideoita.

​2016/2017 matka Espanjaan

​​Satken jäseniä teki omakustanteisen viikon vierailumatkan vuoden lopulla Espanjan Fuengirolaan, hallitusjäsenemme luokse, joka hankki sieltä oman talon eläkepäiviksi.  Siellä tutustuttiin mm. Espanjan rakentamistilanteeseen, joka alkanut elpyä 2008 pysähdyksen jälkeen. Tutustuimme suuriin rautakauppoihin ja niiden teknisen tavaran valikoimiin, toteamus oli, että paljon samojen valmistajien tavaraa kuin Suomessa ja Virossa, mutta vielä paljon halvemmalla. Lämpöpumput edullisia, 199 -1000 €, viemäri ja vesijohtoputkien osat melkein "ilmaisia". Posliini osat, laatat laastit tiilet ei maksa juuri mitään, Suomeen verrattuna. Tavara on samaa CE- merkittyä kun EU-n alueella yleensä,  esim. putket oli paineluokkien mukaan. Sähkötarvikkeet hyvin edullisia esim. mmj johto kuumankestävää ja monisäikeistä, porttien, uima-altaiden ym. toimilaitteet halpoja.  Asian tekee erikoiseksi että Espanjassakin 21% prosentin arvonlisävero, mutta sitä ei huomaa Suomalainen  hinnoissa. esim. olut ravintolassa  1.50 €, puolen litran oluttölkki siellä Lidissä tarjouksena 0,23 €, monet viinit alle euron pullo, valkoinen rommi Bacardia vastaava 4,60 € 0,7 l skotti viski 4,90€   0,7 l   Liikuimme Espanjasta hankitulla puoli ilmaisella saksa-autolla jonka kaikki pakolliset maksut vähän yli 200 € vuodessa, ympärilllämme oli nopeat moottoritiet, ilmaiset tai edulliset maksulliset. Mainita kannattaa vielä että jos onnistuu saamaan parkkisakon, sen voi maksaa pysäköintimittariin 24 tunnin aikana, jolloin se maksaa vain 6.55 €. Me "keksijät" näimme että maapallon hinnat tasoittuvat muualla kuin Suomessa, koska meillä kuluttajille myyvät tahot pitävät sisämarkkina hinnat niin kauan kun voivat, rahastavat minkä saavat, kunnon kilpailun puuttuessa. Monet eläkeläiset myyvät Suomessa kalliisti ylläpidettävän omaisuuden ja ostavat Espanjasta eläkepäivät, Aurinkorannikolla on noin 20 -30 000 suomalaista  , eniten  Fuengirolassa, siellä on myös Suomalainen peruskoulu, Los Pacosin kaupunginosassa, jossa 370 suomalaista oppilasta. Aurinko rannikolla toimii myös paljon Suomesta tulleita yrittäjiä, joten palvelut on saatavissa Suomen kielellä. Ja kannattaa muistaa kelit, ulkoilu on mukavaa läpi vuoden. Lisätietoja:

http://espanja.com/yrityshakemisto/ http://espanja.com/uusimmat/suomalaista-yhteisollisyytta-aurinkorannikolla/

 

​ Tampereen keksijä yhdistyksen vierailu

Tampereen keksijöistä osallistui lokakuun  kokoukseemme 5.10.16.  10 henkilöä. Kokoonnuimme klo 18 ensin Jussi- Tuotteeseen jossa Jukka Yli-Kesti esitteli omia keksintöjään ja tämänhetkistä tuotantoaan, joka on erilaisten itse ideoitujen laitteiden mm. viljansiirtoruuvien valmistusta. Saimme siellä syödä mustaa makkaraa, jota Tamperelaiset toivat säkillisen, vielä jopa kuumana. Jukka esitteli Tamperelaisille myös lentonäytöksen modernilla älykopterillaan, hän piti myös pienen esitelmän kopterin hienoista ominaisuuksista. Jussi-Tuotteesta siirryimme Klubille jossa meille oli kahvit varattuna. Pidimme siellä vielä lyhyet esitelmät. Yrjö Rinta-Jouppi puhui yhteisideastamme eli keksintöjen testaamisesta yrittäjäjärjestöjen kautta. Jukka Yli-Kesti  http://www.jussi-tuote.fi/ esitelmöi tuotevalmistajan nykytilanteesta, ja Suomalaisten tuotteiden tiukasta markkinatilanteesta. Seppo Salmivala kertoi tämän hetken yrityskauppa tilanteesta, ja suuren tarjonnan liikkeelle saamista ns. "huijarivälittäjistä", joista oli tullut omakohtaista kokemustsa. Sekä byrokratian lisääntymisen tuplaamista tilitoimisto maksuista.

Kirjurinluodon lennätysnäytös

Viime vuonna kokoonnuimme myös Kirjurinluodossa, jossa jäsenemme Jukka Yli-Kesti esitteli meille perusteelllisemmin nykyaikaiskaista kuvaus helikopteria. Kopterin monipuolinen toiminta yllätti meidät katsojat kaikki. Kopteri oli 2000 € hintaluokasta, mutta siinä tuntui olevan ominaisuuksia joka lähtöön. Näytöksessä se kävi kuvaamassa Länsitiellä autoja ja Pormestarinluodon liikennettä eli meiltä näkymättömissä, saimme kuitenkin isolta ruudulta katsella näkymiä. Sen nopeus oli tarvittaessa yli 100 km/h ja lentoaika 1/2 tuntia. toiminta etäisyys 5 km. Ohjaus Gps tai oma tai kameran mukaan. Se seurasi myös automaattisesti asetettua " lukittua" liikkuvaa kuva kohdetta aina samalta etäisyydeltä. Ei törmännyt lähellä oleviin esteisiin koska tunnisti ne tutkalla. Osasi aina automaattisesti palata lähtöpaikkaan ennen kuin akku loppui. Kokousta jatkoimme terassilla lämpimän sään johdosta.

Purso-Tools vierailu

Yritysvierailu ja kokous edellisvuonna Purso-Tools Oy :hyn onnistui hyvin. Purso-Toolsin tarkkuushionta alihankinta on huipputeknologiaa josta on seurannut heille hyvä vientimenestys ja erittäin hyvä tulos. Porin Yrittäjät ry. oli valinnut Purso-Tools Oy:n Vuoden yritykseksi 2015. Innovatiivisena yrityksenä Purso-Tools Oy hakee kehitysideoita myös ympäristöstään tulevaisuuden vahvaan kasvuun.  (www.purso-tools.fi/fi )

Tallinnan vierailu Keksintökeskuksen kutsumana.

( Keksintökeskus toimii Keksintösäätiön alla)

Lyhyestä ilmoittautumisajasta huolimatta meiltä löytyi ryhmä huhtikuun alussa ( 7 jäsentä ) mukaan Keksintökeskuksen Tallinnan matkalle. Vierailimme Tallinnassa tapaamassa Virolaisia ja myös Suomalaisia keksijöitä. Lähdimme Porista keksijä jäsenemme pikkubussilla, ajoimme suoraan laivaan ja sieltä Tallinnan kokoontumispaikkaan, hotelli Metropoliin. Sunnuntaina jäi aikaa käydä tavaraostoksilla paikallisissa kaupoissa, huomasimme että siellä rautakaupat, apteekit, Alkot, autohuollot kasvavat edelleen lujaa, ilmeisesti Suomalaisten asiakkaiden ostovoimalla. Totesimme että moni täysin sama tavara kuin Suomessa, on  edelleen puolta halvempaa. Suomen tilanne ei näytä muuttuvan, eikä monopolit kaatuvan. Sanoihan joku pankkiiri että Suomi on korruptoituneimpia maita, liikennepoliisi on kyllä luotettava, mutta miten toimii järjestelmien kilpailu. Kilpailuhan puuttuu monelta alalta tai on säädelty niin että rahastus toimii. Johtuen varmaan myös siitä että kunnon rahastus on valtion etu, saahan se aina arvonlisän  24%. Alvi on aina perinteisesti käytetty yhteiskunnan työntekijöiden palkanmaksuun, tosin viime vuosina se ei ole riittänyt, vaan tarkoitukseen on otettu velkaa, jonka takaisinmaksu kuuluu yksityiselle sektorille, ja sen  innovatiivisille kilpailukykyisille tuotteille 

Satakunnankeks. ry :n nykyiset hallitus jäsenet

Helmikuun vuosikokouksessa 7.2.18 ei tullut hallituksen jäsenien henkilömuutoksia. Keskusliiton kokouksiiin ei valittu vakinaista, vaan kokouksiin osallistuu hallitusjäsen jolle aika parhaiten sopii.

Satakunnan keksijät ry. 2018 hallitus:

Alla helmikuun vuosikokouksessa valitut, kuluvan vuoden vastuuhenkilöt, kokouksessa sovittiin että heidän yhteystietonsa tulevat näkyviin tälle sivulle, jolloin yhteydenotot alan asioissa helpottuvat.

PUH. JOH.  YRJÖ RINTA-JOUPPI  Pori 0500-721789  yrjo.rinta-jouppi(ät)kolumbus.fi / mm. tuulivoima, TkL.TKT.

 SIHTEERI Olavi Ojala 0400-595178 Ulvila olavi.ojala(ät)dnainternet.net mm. paalutukset, rkm

RAHASTONHOITAJA Pertti Laurila Pori 050-538842 pertza.laurila(ät)gmail.com / keksijä yrittäjä

Muut hallitusjäsenet:

Mika Kytönen 044-5355706 Noormarkku  lamposaneeraus2012(ät)gmail.com  / LVIKS asennusoikeudet

Seppo Salmivala 050-3132256 Pori seppo.salmivala(ät)gmail.com  /  tuotekehittäjä /ent. valmistaja

Mikko Harju-Keturi 050-572 7927 Pori rahake.oy(ät)gmail.com / rakennusala, DI yrittäjä

Jukka Yli-Kesti 0400-590774 myynti@jussi-tuote.fi  / tuotekehittäjä / valmistaja

kokouksessa  hallitusjäseniksi valikoitui liikkeenharjoittajia!

 

Lisää vanhoja tapahtumia
 
Satakunnan keksijät ry. osallistuu erilaisiin tapahtumiin.

 Keskusliiton kokouksiin, erilaisiin luentoihin sekä vapaa-ajan vierailuihin

mm. jäsentenmme merkkipäiviin.

Edellisen vuoden päätös kokous  oli  Econia Yrityspalvelut Oy:n tiloissa Ulvilassa (iso tilitoimisto ), osoiteessa Peltotie 20. Kokous oli samalla yritysvierailu. Toimitusjohtaja Elina Salmivala esitteli meille Econia Oy :n liiketoimintaa, sekä toimitilat joiden edustustiloihin saimme jäädä kokoustamaan ja saunomaan. Econia tarjosi meille myös  kotimaisia tilaviinejä ym.  Jäseniä oli runsaasti paikalla, ja ilta jatkui pitkään..

Olemme vierailleet myös puheenjohtajamme luona ja saaneet tutustua nykyaikaiseen tuulen mittaukseen, jota hänen yrityksensä tekee. Toiminta käsittää tiedon keräystä mittausasemilta ympäri Suomen.

Satakunnan keksijät ry. llä oli yhteisosasto. Ellivuoren innopäivillä. Lisäksi 5 keksijäjäsentämme vuokrasi oman osaston, yritykselleen / omille keksinnöille. Miltei kaikki jäsenemme, yleisön lisäksi, kävivät tutustumassa messuihin.

Satakunnan keksijät ry. nimen alla edustivat:

T mi. ARVO JONKKA (polku) potkulaudat,  Arvo.

JUSSI-TUOTE Oy maatalouden siirtoruuvit, Jukka Yli-Kesti.

SAVON LÄMPÖSANEERAUS Oy ilma, ym. lämpöpumput, Mika Kytönen.

Porin Laitepiste Oy Tuplapotku potkup. Seppo Salmivala. 

Satakunnan keksijät ry.  yhteisos. tuotteet, Yrjö Rinta-Jouppi, Erkki Keurulainen, Tuomo Uusitalo.

Oheisena linkki Ellivuoren Teknologia -ja innovaatiopäiviltä 2013.


http://www.youtube.com/watch?v=TBJDGU4PQfM

Elokuvan tekijä Veijo Vaakanainen keke ry.

______________________________________________________________________

 

Keksintöjen sopimusvalmistuksesta:

Keksintöjen ja muiden tuotteiden valmistuksesta Kiinassa, on tullut kyselyjä. Muutamat jäsenemme ovat teettäneet erilaisia tuotteita Kiinassa. Tuotteet on tehty tilaajan piirustusten mukaan, hinta vain "osa" Suomessa teetetyn hinnasta. Sähköpostilla ja Auto cad piirustuksilla voi olla suoraan yhteydessä valmistajiin. Muovimuottien ja niillä tehtyjen osien hinta on ollut hyvin edullinen. Keksijäjäsenillämme on tietoa yhteyksistä.

Me keksijät yleisesti kannatamme valmistusta Suomessa. Tilanne on kuitenkin niin, että protojen rakentaminen Suomessa on kallista, ja jos ei itse ole rakentamistaitoinen, tai ei ole käytettävissä tarvittavaa konekantaa, on proto usein "teetettävä".  Keksintöprotot rakennetaan usein normaalityöstä tulevalla palkalla, harrastus luontoisesti. Monet tuoteideat tarvitsevat muovimuotteja, hammaspyöriä, koneistusosia, jotka Suomessa yksittäiskappaleina veroineen ovat kalliita. Maapallon hintatason tasoittuminen on todennäköisesti hyvin vaikea asia Suomelle. Keksijöille vaikea asia on myös direktiiveillä lukkoon lyöty tuotemalli, tarkoittaa että ehkä 80 % uusista keksinnöistä on laittomia, eli ennen kuin ne on luokiteltu ja tarkastettu, keksijän rahoilla, ja usein sen jälkeen niitä voikin valmistaa itämaiset halpatuottajat, hintatasolla jolla Suomessa ei voi valmistaa. Proton valmistus onnistuu usein kotona autotallissa. Mutta heti kun pitäisi olla myytävä malli kaikki kaatuu. Eteen tulee arvonlisäverot, vakuutukset  didektiivit, yhtiöt, mahdolliset valmistustilat. ja koneet. Suurin osa idea tuotteista loppuu tähän vaiheeseen, jolloin myös täkein juttu tuotekehitys loppuu. Valmistukset kulut moninkertaistuvat. Tuotteen myyntikin tässä vaiheessa onnistuu harvoin, koska kulut alkavat myös vcalmistajalla ja tuotteessa on aina vielä kehittämistä sarjavalmistukseen. Ja kun kaikki luvat on maksettu  ja kehitetty, niin myös halpatuottajat ulkomailla voivat kopioida tuotteen. Kansainvälisen patentin on oltava hyvä joka myös maksaa. On oltava myös valmis maksamaan oikeuden käyntejä, jos joku loukkaa patenttia. Siinä on täkeää että patentti on kopioitu eikä vain kierretty. Tässä hyvät patentit nousevat arvoonsa. Eli neula jonka terävässä päässä on reikä. (Singerin patentti lause)

Eräs keksijäjäsenemme on netistä selvittänyt koneistus ym. yritysten osoitteita Kiinassa, saanut tarjouksia, käynyt itse tehtaissa paikan päällä ja sopinut osien valmistuksesta. Hänen kokemuksensa mukaan yritykset olivat laadullisesti eritasoisia ja hintaisia, toiset yhteistyökykyisiä ja uskottavia. Hän tilasikin mittatilaustyönä tehtyjä hammasrattaita ja muovimuotin, jolla tehtiin siellä osia. Hammasrattaat olivat 50 centistä- euroon / kpl, hän tilasikin useita kappaleita, erikokoisia,  jotka kaikki olisivat maksaneet suomessa yli 10 kertaisen hinnan veroineen. Karkaisutkin olivat onnistuneita. Säästi ilmaisen Kiinan matkan. Ei ihme että Suomessa myydään paljon Kiinassa tehtyjä tuotteita jotka usein naamioidaan näyttämään Suomalaisilta tuotteilta, erilaisilla lipuilla tai vanhoilla Suomalaisilla tuotemerkeillä. Markkinoinnissa kuluttajan annetaan ymmärtää että kysymyksessä voi olla Suomalainen tuote. Esimerkinä. Solifer, Sanifer, Ora, Metsuri, Jönköping, Paavo porakone ym. kaikki Aasian tavaran Suomessa käytettyjä  merkkejä. "Viralliseen" tiedusteluun vastaavat kysyttäessä usein oikein, että  tulee esim. Kiinasta tai muusta halpamaasta. Valmistusmaata ei tarvitse itse tuotteessa kertoa EU- alueella, joka on ollut ratkaiseva pykälä suomalaisen tuotannon pois siirtymisessä.

Suomessa tuotemerkki voi olla mikä tahansa, kunhan se on vapaa "sitomaton" silloin kun sitä aikoo käyttää tai  rekisteröidä sen.  Tunnetun tuotemerkin voi saada hankittua myös konkurssipesältä. Nämä tunnettuja  merkkejä haluavat  harhauttajat, usein vielä kopioivat perinteisen Suomalaisen tuotteen ulkonäön tarkkaan 1/ 1,  jotta kuluttajien on vaikea erottaa sitä aidosta. Siksi uusissa "aidoissa" Suomalaisissa tuotteissa pitää muistaa patentit, mallisuojat, ja tavaramerkit. Koska, jos Suomessa valmistettu uutuus tuote on niin hyvä, että se pääsee myyntiin Suomessa, sen kopio teetetään varmasti halpamaissa.

Harmillisen usein kopioijat ovat kauppiaita joilla ei ole teknistä asiantuntemusta, ja laittavat näitä suomalaisia "merkkejä" halvimpaan ja huonoimpaan tavaraan, katteen varmistamiseksi. Onneksi patentit, mallisuojat ja tavaramerkit voivat vielä suojata aitoja tuotteita, ja saattavat estää täysin samanlaisena kopioinnin. Myös ns. avainlippu on ongelma jota joskus käytetään harhauttamisessa.

Nämä olivat valmistajakeksijöiden kokemuksia.

_______________________________________________________________

Ruotsin retki kevät -13

 Ruotsinmatkan Karlskronaan teimme 1-3.3.13 pikkubussilla ja Baltic Prinses aluksella. Mukana oli muutamia jäseniämme. tutustuimme matkalla Ruotsin omakotitalojen lämmitys järjestelmiin, mukana olleen keksijän sukulaissuhteiden avulla. Ruotsissa olivat maa ym. lämpöpumput hyvin yleisiä. Ostimme myös lämpöpumppuja tuomisiksi koska Pikkubussissamme oli hyvin tilaa. Saimme perusteellisen opastuksen pumppujen laatuasioista ja pitkän aikavälin kokemuksista.

__________________________________________________________________

Esimerkkejä Suomalaisista / Ruotsalaisista keksinnöistä

Emil Henrikssonin  1918 kehittämä ABLOY-lukko / Maiju Gebhardin astiankuivauskaappi / Myös Suomikonepistooli, liekkisulatto metallin valm., AIV rehu, ksylitoli, kolestrolia alentava margariini, bio hajoavat istukkeet luumurtumissa, internetin salaus järjestelmä, ovat suomalaisia.
Ruotsista löytyy, lämpömittari  Celsius / dynamiitti Nobel / jääkaappi  Elekrolux / Tetrapak-tölkki  teki 
Rausingeista yhden maailman rikkaimmista, jakoavain, puhalluslamppu, sydämentahdistin ovat myös ruotsalaisia.

Singerin patentti neulasta, jonka terävässä päässä on reikä, on ollut vaikea kiertää.

___________________________________________________________________

Keksintö ilmapiiri ei nykyisin ole helppo:

Tulevaisuuden keksinnöt näyttävät valuvan kaukoitään. joten haastetta Suomalaisille keksijöille riittää. Yksityisen keksijän on yhä vaikeampi toimia, koska uuden tuotteen markkinoille saaminen vaikeutuu kaiken aikaa, erilaisten rajoitteiden ja vaatimusten johdosta. Uuden tuotteen markkinoille pääsyyn vaaditaan paljon taloudellisia resursseja. Vanhoja tuotteita ja keksintöjä saa tehdä jos "pärjää" Kiinalaiselle kustannustasolle. Yritysten tuoteparannus ideat, ovat vielä keksijöille ja työsuhdekeksijöille  toimivia kohteita. Suurten yritysten toimitusjohtajilta on kuitenkin tullut huolestuttavia uutisia, keksintöjen ja ideoiden valumisesta halvempiin maihin. Suuryritykset teettävät usein Suomessa vuosia suunnitellun testatun työn halvemmassa maassa, esim. Puolassa. Uutisten mukaan myös suunnittelu on siirtymässä sinne, työn perässä. Monet pienet tuotantokeksinnöt tehdään valmistuksen yhteydessä, joten näyttää toistaiseksi huonolta perinteisten  keksintöjen syntyminen Suomessa. Meillä täällä on rakennettu monopoleja ja kieltoja vähän joka alalle. Se tarkoittaa usein sitä että sisämarkkina-aloilla luovuus ja kekseliäisyys estetään säännöillä, joita luovat tällä hetkellä monopoliasemassa toimivat tahot, jotta pystyvät säilyttämään johtavan markkina-asemansa. Keksijöiden on oltava todella ovelia että pystyvät voittamaan nämä esteet ja Suomen työpalkoista "välistä vetävät" tahot.

Jotain monopoleja voi ohittaa esim. ostamalla Virosta

Viime tieto joka huhuna kulkee, kertoo että 100 km säteellä Helsingin Viron laivoista, kaikki merkittävä rakennustavara haetaan Virosta. Tallinnassa rautakaupat ovat kasvaneet valtavan suuriksi pienessä ajassa,esim. Espak

Käytäntöjä muuttanut ilmiö on ollut halpojenkin yksittäis tavaroiden tilaus muista maista, joka lisääntyy kaiken aikaa, kun tekee esim. putkiremontin tai rakentaa uutta,  ei Suomessa kannata enää mennä rautakauppaan tekemään osien hankintaa ilman vertailua. Putkitöissä kannattaa katsoa nettikatalogeista mitä tarvitsee esim. Espak Tallinna. Kun tarvittavat putkiosat on tiedossa, lista niistä sähköpostilla tavarantoimittajille ja odottaa tarjoushintaa. Putkiosien ollessa kyseessä, ei aina edes kannata lähettää tarjouspyyntöä  suomalaiselle toimittajalle, ellei itse kuulu etupiiriin, vaan suoraan esim. Viroon. Sieltä on saatavissa kaikki sama tavara kuin suomalaisiltakin toimittajilta. Täyttävät EU-standardit, jos epäilee niin kannattaa kysyä. Joku kertoi maksaneensa sähkörasia liittimestä, 50 c / kpl Suomessa, yllättyi kun sai Tallinnasta 10 c / kpl saman liittimen.

Henkilöautojen perävaunujen valmistus Suomessa on myös loppumassa, jo tällä hetkellä vastaavan Virossa valmistettun näyttää saavan paljon edullisemmin. Tehdasvierailulla Tallinnassa näimme laadukkaat valmistusmenetelmät ja paikallinen johtaja kertoi että heillä palkat mahtuvat 5-7 € /tunti haarukkaan, ammattimiehet mukaan lukien. Vielä kun lasketaan muut kulut niin ymmärtää miksi Virolainen peräkärry voi olla paljon laadukkaampi samaan rahaan. Virolainen yrittäjä pystyy myös maksamaan valtiolleen parempaa tuloveroa.

  Koska tavaraa tilataan paljon suoraan netistä, on oltava tarkkana, koska siellä on halvempaa mutta myös paljon kalliimpaa kuin lähikaupassa. Nettirautakaupat usein hinnoittelevat pientarvikkeet yli  normaalihintojen, asiakkaan tietämättömyyden toivossa. Eräs suomalainen televisiossakin mainostava nettirautakauppa myy tarjouksella netissä esim. erästä putkiosaa, hinta yli 12 €, sama putkiosa roikkuu näissä suomalaisissa tarvikekaupoissa seinällä noin 5 € hintaan. Virossa se on 2 €. Ilmeisesti maaseudun ihmiset, jotka ei asu lähellä taajamakauppoja eivät tiedä oikeaa hintatasoa ja tilaavat netistä vertaamatta hintoja.

Olemme tehneet keksijöiden kanssa osienhankinta matkoja, Tallinnaan ja Ruotsiin. Eräs keksijäjäsen sai Tallinnasta rakennustarvikeliikkeestä, ehitus@espak.ee  / poilarit, hanat, jakotukit, putket, kupari ja muovi putken liittimet, myös 15 mm cu/pex puristusliittimet (vaikka virolaiset ei itse käytä 15 mm), sekä muut putket, yli puolta halvemmilla lähtöhinnoilla, joista vielä lisäksi 22 % alennuksen. Teki samalla päivän lomamatkan  Viroon ja kävi itse noutamassa tavaraerän, matkalla tuli hankittua myös talkoo juomat projektiin. Tavaraerä olisi maksanut Suomessa 2000€ sieltä alle tonnilla. Ehitus Espakista saa myös muut rakennustavarat mm.  laatat ja maalit todella edullisesti, esim Tikkurilan eräät maalit myydään Virossa Vivacolor nimellä, mutta vielä edullisempi maaleissa oli silloin Sadolin jota myydään myös Suomessa. Hinnat puolet Suomen hinnoista ja antavat vielä alennuksia. Harmi vaan että tietävät Virossa Suomen hinnat jota käyttävät jo hyväkseen, mutta silti paljon halvempaa.

Eräs rakennusalan yrittäjäkin luuli saavansa Suomesta erittäin hyvillä alennuksilla tavaran, Viroa halvemmalla. Mutta kun huomasi että Virossakin saa tavarasta alennuksia, siirtyi asiakkaaksi Tallinnalaiseen rautakauppaan.

Esim. sama (valmistettu Puolassa) 110x110x110 mm muoviputken T-haara, hinta Suomen rautakaupassa noin 16€ Virossa 4,50€ / (viipurissa 2 €) / Vipuhana 1/2 " kiinalainen 2 € / italialainen 4 € (suomessa käytetty), ei tarvi mitään suhteita riittää kun ostaa.

________________________________________________________________

Vanhempia tapahtumia!

  Jäsenemme TUOMO UUSITALO voitti
marjanpoiminta keksintökilpailun A-sarjan 1 palkinnon
Tyrninpoimintalaitteellaan. Palkintojen jako oli eduskuntatalolla!


Keskusliiton puheenjohtaja Veijo Vaakanainen lähetti videot Iisalmella olleista koulutusluennoista, jotka voi seurata alla olevista linkeistä!

 
http://www.youtube.com/watch?v=Tbj7Hj_1jOA&feature=mfu_in_order&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=L5_RtMsVMQY&feature=mfu_in_order&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=alT_LsAB5hQ&feature=mfu_in_order&list=UL

 Satakunnan keksijöistä oli löytynyt
osallistujia television Kolmen kopla
ohjelmaan.
Kari Kaila oli ollut Tuomo Uusitalon sukanpukimen
kanssa, Keurulainen oli esitellyt omaa
vacuumi avantovesipumppuaan.

Keksinnöt saivat lisäjulkisuutta  joka voi aikaansaada valmistussopimuksia!

_________________________________________________________

YHDISTYKSEMME PUHEENJOHTAJA JA SIHTEERI OVAT PITKÄÄN KEKSINTÖJEN PARISSA TOIMINEITA.

 Nykyinen puheenjohtajamme Tohtori Yrjö Rinta-Jouppi toimi 5 vuotta keksijöiden keskusjärjestön puh.johtajana. Hän toimi myös Keksintöuutiset lehden pääoimittajana, Yrjö Rinta-Joupin  pääkirjoitus Keksintöuutisista (1/2010) on kopioitu Blogi sivulle. Yhdistyksemme sihteeri Olavi Ojala, on yhdistyksen perustajajäsen, Rakennusmestari Ojala oli valittuna 2010 "vuoden Rakennusmestariksi" Rakennusmestari yhdistyksen toimesta

Yhdistyksemme toiminta on paikallista keksijä "hengisten" välistä toimintaa. Yleistietoa keksintö ja yritystoiminnasta saa nykyisin netistä.

Esim. Yrityksen perustamisesta, osoitteesta perustayritys.fi .

 Sopimuspohja

 Keksijäin Keskusliitto on laatinut malliasiakirjan keksijän ja keksinnön kaupallistamisen asiantuntijan väliseksi yhteistyösopimukseksi. Sopimuspohja on ladattavissa tästä.

.

_________________________________________________________________   

Keksinnöistä:

Keksintöjen ja ideoiden matka oivalluksesta tuotteeksi kestää usein vuosia. Keksijäyhdistykset ovat syntyneet tarpeesta vaihtaa ja lisätä tietoa keksijöiden kesken. Tuotekehitysvaiheessa on erittäin paljon kysymyksiä, jotka eivät liity suoraan ko. keksintöön vaan sopimuskäytäntöön, testaukseen tai markkinointiin.  Voi olla että joku yhdistyksen jäsen kokemuksensa kautta tietää, miten ei kannata tehdä. Patentin saamisen jälkeen itse ideasta voi kertoa muille, se saattaa nopeuttaa markkinointia. EU-tuomat uudet tuotedidektiivit ovat nostaneet markkinoille pääsyn kynnystä, joten selvitettäviä asioita on aina paljon. Markkinat ovat muuttuneet myös globaaliksi, jolloin pieni ei enää välttämättä ole kaunista, vaan kallista, Käytännössä miltei kaikki ennen kannattava tekeminen on loppunut, kun Kiinasta saa valmiin tuotteen halvemalla kuin Suomesta siihen raaka-aineen.

____________________________________________________________________

 

Paikallisten yhdistysten, keskusteluiltojen tarkoituksena on tukea keksijöitä ja viihdyttää samanhenkisiä ideoiden kehittäjiä. Yhdistyksemme kautta samanhenkiset keksijät voivat tutustua , löytää toisiaan tukevia valmistus ja tuotekehitys mahdollisuuksia. 

​Vierailukohteita.

Olemme aikaisemmin vierailleet  mm. Olkiluodon ydinvoimalaitoksella, Pori Energian Aittaluodon ja Reposaaren  (.tuuli)  voimalaitoksilla, Supermagneetti tehtaalla Ulvilassa, Puimuritaehtaalla Porissa. ym. pienemmissä ja suuremmissa tuotantolaitoksissa.

Olemme järjestäneet messumatkoja kotimaahan ja ulkomaille. Vierailimme myös Turunseudun sekä Tampereen keksijöiden järjestämissä tilaisuuksissa. Vuonna 2008 järjestimme  Suomen keksijöiden (keskusliiton) kokouksen Porissa Yliopistokeskuksessa.

Uuden tiedon "syntymisnopeus" kiihtyy kaiken-aikaa.

Erityisesti yrittäjien ja keksijöiden on vaikeata saada uutta tietoa riittävän nopeasti, kun vielä kaupalliset "tiedon" jakajat yrittävät rahastaa välistä, jopa hakeutua monopoliasemaan.  Siksi olisikin välttämätöntä että yhteiskunnan varoin pyöritettävät koulut ja opistot, päivittyisivät netissä vanhojenkin oppilaiden luettavaksi ja ajantasaisen tietotaidon saamiseksi. Viime aikoina pakolliseksi tulleet ostettavat direktiivit ja koulutukset ovat saaneet monet pienyrittäjät lopettamaan. Kun kilpailu näistä syistä monilla aloilla jopa loppuu, ja byrokratiaan mukaan lähteneet toimijat pääsevät ehkä monopoliasemaan, nousevat kustannukset, ja seurauksena tulee tehottomuutta ja lisää byrokratiaa. Kuten monella "alalla" Suomessa on jo käynyt. Esimerkkejä monet varmaan tietävät paljon.

http://kekery.fi/jäsenyhdistykset_liity jäseneksi

Uutena nousevana alana on mm. tuuli- ja aurinkoenergiaan liittyvät ideat, joissa vielä riittää patentoitavia ratkaisuja. Erityisesti pientalojen ja kesämökkien osalta.

Keksijää lähellä olevat virastot ja laitokset:

PORISSA  Prh teollisoikeusneuvontaa antaa paikallisesti

Porin TE-keskus Yrjönkatu 20   2 kerr.

Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT

Tekes - teknologian ja innovaatioiden kehittämis

keskus

Geologian tutkimuskeskus GTK

Turvatekniikan keskus TUKES

Mittatekniikan keskus MIKES

Matkailun edistämiskeskus

 

Sopimusyhteisöt

Finpro ry

Fintra

Invest in Finland

Keksintösäätiö

Music Export Finland Musex

Suomen Standardisoimisliitto SFS

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari

Suomalais-Venäläinen kauppakamari

Suomen Taideteollisuusyhdistys ry

 

Yhteistyössä ministeriön muiden osastojen ja yksiköiden kanssa innovaatio-osasto osallistuu myös työ- ja elinkeinokeskusten (TE-keskukset) innovaatiot ja kansainvälistyvä liiketoiminta -vastuualueiden toiminnan ohjaukseen.  Elinkeinoministeriön innovaatiopolitiikan arviointi on luettavissa netissä.

Kekeryn (keskusliiton) sivuilla lisää linkkejä ja uutisia keksintö ja ideointi toiminnasta.

Tästä klikkaa keskusliiton sivulle.

Sähköiseen patenttiasiointiin 24/7-aukioloaika

 

 

Lisätietoja Satakunnan keksijöt ry. toiminnasta ja nettisivujen "sisällöstä" ym. tiedotukseen liittyvää.

Seppo Salmivala  050-3132256

seppo.salmivala@gmail.com

 

Satke ry. hallituksen jäsen

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

©2019 Satakunnan Keksijät - suntuubi.com